lördag 4 december 2010

Min clubsandwich

500 g kycklingfilé som marineras i:
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 msk färsk hackad rosmarin (eller 1 tsk torkad)
3 krm svartpeppar
4 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta

Dressing:
2 dl lätt creme fraiche
2 msk majonnäs
2-3 sardeller
1-2 klyftor vitlök (pressas)
2 tsk fransk senap
1 dl riven färsk parmesan

Tillbehör:
2 ciabattabröd
1 kruka sallad
2 tomater
2 knipplök eller 1 rödlök
1 avokado
8 skivor bacon (eller om du vill lyxa: parmaskinka)

Blanda samman marinaden. Gör 2-3 snitt i varje kycklingfilé och blanda kycklingen med marinaden. Marinera, helst i 1-2 timmar. Blanda ihop dressingen. Skär ciabattabrödet snett så du får stora skivor. Grilla brödet i grillpanna, på grill eller rosta det så det får en knaprig yta. Ta upp kycklingen ur marinaden, grilla eller stek ca 5 min på varje sida. Stek bacon/parma knaprig. Lägg upp grillat bröd på tallrikar. Lägg på skuren sallad, tomat, strimlad lök, avokado och dressing. Lägg på kycklingfilé i skivor. Toppa med bacon och lite mer dressing och sist en grillad brödskiva till.

Inga kommentarer: